fredag 28. oktober 2011

Størst av alt er kjærligheten?


Jeg kjøper aldri Se og hør, eller Sjå og høyr som det heter her jeg bor. Nei ,- det er ikke fordi jeg hever meg over den slags lektyre, jeg synes det er like kjekt med sladder jeg som de fleste andre. Men om jeg ikke kan motstå fristelsen pga en svræt fristende forside, så blir jeg alltid like skuffet når jeg leser saken.

Det blir lengre og lengre mellom hver blogg jeg skriver. Det er så vanskelig å finne noe å blogge om. Nå har jeg omsider forstått at jeg må ut av huset for å oppleve noe som jeg har en mening om.

Å reise til Metropolen og gå til frisør er en anledning til å fylle opp det tomme hullet oppi hodet mitt. Jeg styrer alltid inn døren til salongen en god halvtime før avtalen og synker ned i en myk sofa, og så er det bare å forsyne seg. Jeg skumleser Her og nå og Sjå og høyr og plutselig mener jeg noe. Jeg ser på alle de styrtrike halvgamle kvapsete gubbene med hestetenner a'la Thon og de flotte modellkonene deres, og så tenker jeg.... er det noen av disse kaksene som tror at de er elsket for sin egen del, eller sniker det seg av og til en ørliten tanke om at størrelsen på diamanten ble tatt i betraktning da de fikk ja hos skjønnheten ved sin side?
Kanskje kjøper de seg koner slik de investerer i vakre malerier. Eller er de bare narraktige? Hvor ble det av sannheten i sitatet der det står at;

Størst av alt er kjærligheten.....

tirsdag 18. oktober 2011

Bedre lykke neste gang


Siden jeg ikke er noe utpreget hagemenneske er jeg avhengig av at BlomsterFinn forteller meg når de forskjellige nødvendige operasjoner ute må gjøres. Som utplanting av løk for eksempel.
I år hastet jeg avgårde for å gjøre mine innkjøp første gangen han var på lufta. Jeg ventet meg annerkjennende blikk fra butikkens ansatte (her er en som kan sine saker) men stor var skuffelsen da damen sa : vi har ikke fått inn løk enda. Så så hun litt overbærende på meg og fortsatte: Det er nå litt tidlig enda.......

Hørte du det BlomsterFinn? Din kompetanse blir satt i tvil av en liten landsens ekspeditrise!

Så glemte jeg hele løken. Jeg glemte den helt til i går. Da var han frampå igjen BlomsterFinn. : Har du ikke fått løken i jorda enda så er dette siste sjangsen. I dag tidlig dro jeg de femten kilometrene til blomsterhandleren og skulle skaffe det jeg trengte.
Stor var skuffelsen da det viste seg å være utsolgt. Ja ikke helt, jeg fikk med meg restpartiet av perleblomster og krokkus.

Ja, ja. Så slapp jeg valgets kvaler. Bedre lykke neste gang.

mandag 17. oktober 2011

Aldri så galt....


Høsten er den beste årstiden. Så melankolsk og vakker. Jeg er et blått menneske.
Den siste uken har vert regnfattig, himmelen har vert høy og klar. Sammen med en venninde har jeg gått lange turer i skogen nede ved sjøen og oppe på fjellet. Her jeg bor er det mulig å få med seg alt dette bare på en tur.
Disse deilige turene ute i Guds frie natur har gjort oss godt, og vi har avtalt å gå tur to dager i uken heretter.

Men så kom den vonde fe herinn... Hun veivet met tryllestaven sin, slik at jeg som kom i fullt firsprang, trødde over og vrengte benet, havnet på magen og måtte bruke alle mine krefter for å komme meg opp på kne. Jeg presset trylleformelen min ut mellom sammenbitte tenner - fa**i******te, men det hjalp ingenting. Etter mye strev og møye greide jeg å komme meg hjem og på sofaen.

Nå har det gått tre dager og jeg er på bedringens veg. Jeg måtte avbestille time hos frisøren, men i skuffen ligger sølvtøyet ferdigpusset til Jul.

Er det nå det passer med "Aldri så galt at det ikke er godt for noe?"
Og i morgen er det tur igjen.