fredag 17. juli 2009

Spikersuppe

Hele året, eller aller mest om sommeren, og da aller mest om sommeren før et valg ,er det det samme budskapet. Små kommuner har for lite medarbeidere med kompetent utdannelse på de aller fleste felt! Det hadde vært så myyye bedre med større enheter. Det være seg barneværn, helse og skole. Ja vel? Det er godt at innbyggere i småkommuner, som går rundt og tror at de har det bra blir gjort oppmerksom på dette. Etter å ha lest det i aviser og hørt det ofte nok på radio, så er det noen som begynner å tro . Men det er da ikke så lenge siden vi leste en rapport fra et eller annet annerkjent forskningsorgan ,som fremhevet akkurat vår lille kommune , som eksempel for andre når det gjaldt bruk av ekstramiddler for barn med lærevansker....eller?
Hele pressegimikken har et formål. Det skal ikke bo folk i distriktene. Det er politikk. Åsså så dyrt. Når myndigheter med statens maktapparat tvangsflytter folk ute i et eller annet uggabuggaland blir det kalt etnisk rensing. Hos oss er politikken en annen ; Få mange nok til å tro på proppagandaen om hvor elendig det står til, det vil ta noe lengre tid, men omsider så flytter folk selv.
Inntil det skjer, vil pensjonister fra urbane strøk selge husene sine og flytte inn i landlige omgovelser .Her vil de nyte godt av en fantastisk og velutdannet legestand, og familien vil vite at når den tid kommer, står det et rom å venter på sykehjemmet. Og etter at vi ble kvitt denne vederstyggelige bo-plikten, så venter det et nydelig landsted på barn og barnebarn.
Det er en vinn - vinn situasjon.
Men hvor var det nå jeg ville med dette. Det må være varmen.

Ingen kommentarer: