onsdag 12. mai 2010

Hunder forbudt!


Her på Paradisøya hvor jeg bor har vi en liten landhandel.
Innehaveren strever med å holde lønnsomheten oppe. Reddningen er alle turistene som besøker Drømmeland i feriene. Hyttefolket legger ikke igjen så mye, de kan handle så mye billigere i byen.
Båtfolket derimot, svinger gjerne innom for å bytte ølkasser, og vaske klær.
Det er også mulig å få tatt en dusj på vårt lille handelssted. Folk som ferierer i båt er ikke så nøye med hygienen . Ikke med påkledningen heller forresten. Hvem bryr seg vel om disse fastboende tusseladdene som bor utenfor allfarveg? Det er langt mellom lekkerbisknene.
Sjusker - er vel en betegnelse som passer bedre. Når sommersola steiker, og det nermer seg
50 grader+ i det lille butikklokalet, som attpåtil er overfyllt med "sopihop" av en kakklende armada , da er det fristende for en innfødt å bare snu i døra.
Når en endelig har presset seg frem mellom halvnakne ukjente mennesker, og står for tur til å få betele, og en kjenner at det drypper på ryggen , når en da snur på hodet å ser at det renner en bekk av svette nedover brystkassen på en skinnmager mann og strømmen fordeler seg i en såte av glissent pjuskete grått hår, som kommer ut igjen som dråper, ........og det er der det drypper fra.......Det er da du får lyst til å skrike! Men du greier ikke trekke pusten, for den sure eimen av gammelt øl er blitt ganske påtrengende, og kan få deg til å spy. Du svelger og kommer deg ut i frisk luft.

På veggen utenfor vår lille landhandel henger det en plakat. Det er forbudt å ta med hunder inn i butikken! Burde det ikke heller ha stått; Ta på deg en skjorte før du går inn for å handle?


1 kommentar:

hh sa...

Å herremin! Dette var en situasjon jeg levende kunne forestille meg. Helt enig. Å ta på seg på overkroppen før man handler mat er bare ren og skjær høflighet. Og ikke minst har det med hygiene å gjøre. Si det til dem, du!